Leietager instruks med vertskap 2020

cropped-Logo.jpg

 

Leietager instruks 2023                           

Velkommen som leietager og vi håper dere får et fint og vellykket opphold. 

Faktura vil komme på e-post om ikke lenge og er da bekreftelse på din bestilling. Vennligst sjekk at booking-detaljene stemmer med det som er avtalt. Betales ikke fakturaen til forfall, forbeholder vi oss retten til å leie ut til andre leietagere, uten ytterligere varsel.

Vertskap:
Medlemmer fra Kystlaget Fredriksvern eller Gokstad er tilstede og vil ivareta deres behov for informasjon, utover det som er slått opp inne i boligenheten eller andre steder på Fyr holmen. Vi vil være tilgjengelige etter behov og er her for å sørge for at dere får et fint opphold på Svenner Fyr. Vær vennlig å lese nøye gjennom denne instruksen. Den inneholder viktig informasjon for et trivelig opphold.

Ankomst:
Alle som reserverer rom i kystledssesongen må selv sørge for å ta seg til og fra fyret.  Hvis det blir satt opp rutebåt, vil dette bli lagt ut på vår nettside, www.svenner.info. Forhåndsbestilte rom refunderes ikke p.g.a. dårlig vær.  Kun ifølge oppgitte kriterier. Se på din faktura.  Rommene er disponible fra kl. 13:00 ankomstdagen til kl. 11:00 avreisedagen.

Gjesteantall:
På grunn av branntekniske årsaker har vi kun lov til å leie ut 19 sengeplasser.

 Sikkerhet:
Leietager oppholder seg på Fyr holmen på eget ansvar og plikter å gjøre alle sine nærmeste oppmerksom på følgende; Det er mange fjellpartier, glatte fjell på Fyr holmen, og langt til hjelp.  Som leietager plikter du også å sette deg inn i sikkerhetsinformasjonen som gjelder inne i Steinhuset og på fellesarealene.  

Vertskapet disponerer hjertestarter om noen på Svenner får hjerteproblemer. Det finnes også førstehjelps utstyr i Vokterboligen samt begge naust.  Ikke nøl med å kontakte vertskapet om uhellet er ute.

Bruk av ild:
Åpen ild (bål) og parafinlamper er ikke tillatt. Te-lys skal kun brukes i egne holdere og ikke forlates brennende. Øvrige stearinlys er forbudt. Som lese-lys skal kun sengelampene (12v) benyttes.  Det skal ikke tennes bål i grillene eller på fjellet.  Grill og grillkull inngår i leieprisen og engangsgriller er strengt forbudt.  Husk: Det er langt til brannvesenet.

Sengetøy:
På Svenner er det puter og dyner i alle senger.  Madrassene er utstyrt med overtrekks laken, dere må selv ha med laken og dyne-/putetrekk eller sovepose, putetrekk og laken.  Har du behov for barneseng må dette medbringes

Søppel:
All søppel som ikke er mat avfall samles i poser og legges i søppelsekk. Søppel skal av vertskapet låses inn for natten. Dette p.g.a. måker og andre dyr.  Vi har kompostdunker for mat avfallet. Snakk med vertskapet.  Svenner har en sårbar fauna og vi tar det for gitt at alle leietagere rydder opp etter seg.

Dører og vinduer:
Hold alle ytterdører stengt i Steinhuset, slik at det ikke blir alminnelig ferdsel i hus og pass godt på verdisaker.  Ventilene i Steinhuset skal ikke stenges og la innedører stå åpne ved avreise. Stormkrokene skal alltid brukes på vinduene, da været kan skifte fort.  Det sparer også oss for å skifte glass og vinduer som ikke har vært sikret.  Møbler i Steinhuset skal ikke brukes utendørs.

Oppbevaring av mat:
Mat kan holdes kjølig i skap i Steinhusets kjeller.  Bruk gjerne oppbevaringsboksene i kjelleren og hold ytterdøren lukket. Griller og gassbluss har vi i naustet og gasskomfyr i Steinhuset.  Ta med eget drikkevann da alt ferskvann på øya er sisternevann som kan inneholde bakterier som ikke alle tåler. Sisternevannet må kokes før bruk, men fungerer godt som vaskevann.  Vannkrana til sisternen finner du i kjelleren på Steinhuset.  

Toaletter:
Toalettene er i vestre naust.  Husholdet i hver etasje får tildelt eget toalett som kun denne familien skal bruke under oppholdet. Nøkkelen hengene i begge innganger i Steinhuset samt i naustet.  DET ER VIKTIG AT DU LÅSER TOALETTET ETTER BRUK, DA BARE LEIETAGERE OG VERTSKAP HAR TILGANG TIL TOALETTENE.  Nøklene skal henges tilbake umiddelbart etter bruk. Husk håndvask og antibac. Det finnes også toaletter innerst i fyrbukta og badestranda Nordbogen. Alle som ikke leier på fyret skal henvises til disse toalettene.

Toalettene blir vasket  av vertskapet daglig.

Ansvar/erstatning:
Leietagere er ansvarlig for ødelagte gjenstander og utstyr utover normal slitasje, og plikter å rapportere dette til vertskapet.  Vi setter også stor pris tilbakemeldinger som kan gjøre oppholdet bedre for alle.

Vask/renhold:
Leietager skal lese instruks for vaskerutiner (oppslått i hver oppgang).  Mangelfullt renhold faktureres.  Rommene forlates slik du gjerne vil finne dem. Er det ikke rent når du ankommer, gi straks beskjed til vertskapet.

Dyrehold:
Da det kommer andre gjester etter deg, som kanskje er allergiske, er det ikke tillatt med kjæledyr i kystledens overnattingssteder.

Alminnelig ferdsel:
Hele Fyr Oddens bygninger og installasjoner er fredet, utover dette er fuglelivet og plantene på øyene  fredet og vi ber deg ta hensyn til dette, ved all ferdsel på Svenner. Ærfuglen har en lei uvane å legge reir der det passer den, og flytter seg ikke før du tråkker på den.  Det er båndtvang på øyene hele året.  Fyrtårnet er ikke åpent for publikum, men det er fullt mulig å gå helt opp til fyret og nyte den fantastiske utsikten.

Båtplass:
Kommer du med egen båt til Svenner, ta kontakt med vertskapet som gir deg en anvist plass. Respekter merking på bryggene.

Musikk:
Bruk fyr-vett og ta hensyn til andre gjester. Utagerende oppførsel og høy musikk er ikke ø

Viktige telefoner:
113 medisinsk nødhjelp
112 Politiet
110 Brann
Redningsskøyta – Askerbæringen: 91679602
Svenner Booking:  91370570

Noe du lurer på?:
Ta kontakt med oss, enten på telefon 91370570 eller via e-post: booking@svenner.info – Så skal vi hjelpe dere.

Med disse relativt enkle «huskeregler», ønsker vi dere et hyggelig opphold på Svenner og vet at dere tar nødvendige hensyn til stedets særegenhet.  Restaurering, vedlikehold og drift av Svenner Fyr Kystled gjøres av frivillige, fyr-gale kystlagsmedlemmer fra kystlagene Fredriksvern i Stavern og Gokstad i Sandefjord.

 

Med vennlig hilsen

Drivergruppa på Svenner