Mer historie

Hva som er gjordt.

Takket være over 10 års innsats fra ivrige, fyrfrelste, dugnadsvillige medlemmer fra kystlagene, husfliden og økonomisk støtte fra blant andre Kystverket og Sparebankstiftelsen fremstår Svenner fyr i god stand og har med tiden blitt et utrolig populært "øyhotell"

Mye er gjort på disse årene. 1. Etasje i Steinhuset er totalrenovert. Gulv og vegg var pil råttent. Alle rom i hele huset er pusset opp og det er byttet til nye senger i alle rom. Vinduene er også blitt byttet. Alle husene har nå 12volts leselys over sengene.

Første etasje i Vokterboligen er under total renovering. Nytt kjøkken og nytt møblement er på plass. For tiden holder vi på å renoverer alle vinduene. På grunn av frednings bestemmelsene må vinduene renoveres på stedet. Både utfordrende og veldig tid krevende.

Både uthuset og reserveassistenten har fått nytt skifertak. Nye tak er også lagt på begge nausta. Nytt luktfritt toalettanlegg, nye møbler, inne og ute, nye griller. 

Parallelt med "prosjektene" kommer også det vanlige vedlikeholdet, som utvendig og innvendig skarping og maling. Utskifting av tvilsomme materialer i alle bygg for å nevne noe.

Men vi er minst like flinke til å pleie det sosiale. Hyggelige grillkvelder med samling rundt langbordet, enten ute eller inne i naustet. Med Magnes sveivegrammofon og stein plater med Kari Diesen eller Jussi Björling blir deise kveldene både magiske og helt uforglemmelige.

Mye er gjort, men heldigvis er det mye igjen. Det viktigste er at forfallet er stoppet og på retur. Vi håper at du som gjest viser respekt for stedets egenart og for den innsatsen som er gjort og skal gjøres i årene framover.

Har du lyst å være med å bidra er du hjertelig velkommen.

Den orginale tåkeluren eksisterer fortsatt og står på sjøfartsmuseet i Oslo.