Leietager instruks med vertskap

cropped-Logo.jpgVelkommen som leietaker og vi håper dere får et fint og vellykket opphold. Som alltid når det gjelder utleie, gjelder følgende hovedprinsipp:
Du forlater stedet i den stand du selv ønsker å finne det.

Faktura vil komme på e-post om ikke lenge og er da en bekreftelse på din bestilling. Vennligst sjekk at booking-detaljene stemmer med det som er avtalt. Betales ikke faktura til forfall, forbeholder vi oss retten til å leie ut til andre leietagere, uten ytterligere varsel.

Vertskap:
Medlemmer fra Kystlaget Fredriksvern og Gokstad er tilstede og vil ivareta deres behov for informasjon, utover det som er slått opp inne i boligenheten eller andre steder på Fyrholmen. Vi vil være tilgjengelige etter behov og er her for å sørge for at dere får et fint opphold på Svenner Fyr. Vær vennlig å les nøye gjennom nedenstående gjesteinstruks. Den inneholder viktig informasjon for et trivelig opphold.

Ankomst:
Alle som reserverer rom i kystledssesongen må selv sørge for å ta seg til og fra fyret. Hvis det blir satt opp rutebåt, vil dette bli lagt ut på våre nettsider, www.svenner.info. Forhåndsbestillte rom refunderes ikke p.g.a dårlig være. Kun ifølge oppgitte kriterier. Se på din faktura.. Rommene er disponible fra 12:00 til 12:00 på avreisedagen.

Gjesteantall og Kjøkkenutstyr:
På grunn av branntekniske årsaker har vi kun lov til å leie ut 19 sengeplasser i Steinhuset.  Hver etasje har kjøkken rikelig utstyrt med alt du trenger til matlaging, samt gasskomfyr. Skulle leietaker få dags/kveldsbesøk ut over dette må man selv sørge for bestikk etc. til disse. Det er også satt en begrensning til max 30 personer ved kveldsarrangementer i vestre naust. Vi ber deg å respektere dette.

Sikkerhet:
Leietager oppholder seg på Fyrholmen på eget ansvar og plikter å gjøre alle deltagere oppmerksom på dette. Det er mange bratte fjellpartier, glatte fjell på Fyrholmen, og langt til hjelp. Som leietaker plikter du også å sette deg inn i sikkerhetsinformasjonen som gjelder inne i steinhuset og på fellesarealene.

Bruk av ild:
Åpen ild (bål) og parafinlamper er ikke tillatt. Telys/stearin lys skal kun brukes i egnende holdere og ikke forlates brennende. Som leselys, skal kun sengelampene (12v) benyttes. Det må ikke tennes bål i grillene eller på fjellet. Grill og grillkull inngår i leieprisen. Engangsgriller er fyfy.  Husk: Det er langt til brannvesenet.

Sengetøy:
Du må selv ta med deg alt av sengetøy du har behov for, slik som puter, dyner og laken eller sovepose o.l. Alle sengene har gode madrasser. Vi har dessverre ingen egen barneseng. 

Søppel:
Samles i poser og legges i søppelsekk. Søppel må legges i kontainer og låses inn for natten. Dette p.g.a måker og andre dyr. Vertskapet hjelper deg. Svenner har en sårbar fauna og vi tar det forgitt at alle deltakere rydder opp etter seg.

Dører og vinduer:
Hold alle ytterdører stengt i Steinhuset, slik at det ikke blir alminnelig ferdsel i huset og pass godt på verdisaker. Dessuten kan det til tider være enkelte jordrotter (von) i nærheten. Ventilene i Steinhuset skal ikke stenges og la innerdører stå åpne ved avreise. Stormhaspene skal alltid brukes på vinduene, da været kan skifte fort. Det sparer også oss for å skifte glass og vinduer som ikke har vært sikret. Møbler i Steinhuset skal selvsagt ikke brukes utendørs.

Matlaging:
Mat kan holdes kjølig i skap i Steinhusets kjeller. Bruk gjerne oppbevaringsboksene i kjelleren og hold ytterdøren lukket. Griller og gassbluss har vi i naustet og gasskomfyrer i Steinhuset. Ta med eget drikkevann, da alt ferskvannet på øya er sisternevann som kan inneholde noe bakterier som ikke alle tåler. Sisternevannet må kokes før bruk, men fungerer godt som vaskevann. Vannkrana finner du i kjelleren på Steinhuset.

Toaletter:
Toalettene i vestre naust kan brukes. Her finner du nøkkelen hengende i begge innganger i Steinhuset. Nøkkelen må henges tilbake etter bruk til neste leietager. Husk å låse etter deg. Toalettene er kun til bruk for fyrets overnattingsgjester. Det finnes også toaletter innerst i Fyrbukta og ved badestranda i Nordbogen.

Ansvar/Erstatning:
Leietager er ansvarlig for ødelagte gjenstander og utstyr utover normal slitasje. Og plikter å rapportere slikt umiddelbart etter endt opphold. Vi setter også stor pris på tilbakemeldinger som kan gjøre oppholdet bedre for alle.

Vask/Renhold:
Leietaker skal lese instruks for vaskerutinene (oppslått i hver oppgang). Mangelfullt renhold faktureres. Rommene forlates slik du gjerne vil finne dem. Er det ikke rent når du ankommer, gi straks beskjed til vertskapet.

Dyrehold:
Da det kommer andre gjester etter deg, som kanskje er allergiske, er det ikke tillatt med kjæledyr på kystledens hytter.

Alminnelig ferdsel:
Fuglelivet og plantene på øyene er fredet og vi ber deg ta hensyn til dette, ved ferdsel utenom og faktisk på stier også. Ærfuglen har en lei uvane å legge reir der det passer den, og flytter seg ikke før du tråkker på den. Hunder skal alltid holdes i bånd, hele året. Fyrtårnet er foreløpig ikke åpent for befaring, men det er fullt mulig å gå helt opp til fyret og nyte den fantastiske utsikten.

Båtplass:
Det er ikke tillatt å bruke den ytterste brygga som båtplass, den er forbeholdt Kystverket og eventuelt skyssbåt. Båtplass på kranbrygga eller ved bøye kan avtales med vertskapet på stedet. Vær varsom og sjekk kartet som gir en pekepinn hvor du kan gå, men ikke bruk dette til navigasjon.

Musikk:
Bruk fyr-vett og ta hensyn til andre gjester. Her appellerer vi til sunt folkevett. «Aggregatmusikk» bør helst ikke forekomme. Tenk på fuglelivet også.

Noe dere lurer på?:
Ta kontakt med oss, enten på telefon 91370570 eller via e-post: booking@svenner.info – Så skal vi hjelpe dere.

Med disse relativt enkle «huskeregler», ønsker vi dere et hyggelig opphold på Svenner og vet at dere tar nødvendig hensyn til stedets særegenhet. Restaurering, vedlikehold og drift av Svenner Fyr Kystled gjøres av frivillige, fyr-gale kystlagsmedlemmer fra kystlagene Fredriksvern i Stavern og Gokstad i Sandefjord. Det nedlegges utallige dugnadstimer hvert år. Det vet vi at du tar hensyn til når du ferdes på fyret.

Med vennlig hilsen:
Drivergruppa på Svenner Fyr.